Digitale Transformatie Versnellen met Grexx: Een Usability Case Study

In een tijd waarin digitale transformatie niet langer een optie maar een noodzaak is, biedt Grexx een innovatieve oplossing met hun low-code platform. Grexx maakt het mogelijk om complexe werkprocessen en taken te automatiseren en te digitaliseren, en richt zich op zowel IT-professionals als andere kenniswerkers. Om ervoor te zorgen dat hun platform perfect aansluit bij de behoeften van de gebruikers, besloot Grexx een usability test uit te laten voeren door speciaal geselecteerde IT-talenten van Studentaanbedrijf, voorafgaand aan de grootschalige marktintroductie.

De Aanleiding: Grexx Low-Code Platform

Grexx onderscheidt zich door een platform te bieden waarmee organisaties maatwerkapplicaties kunnen bouwen die exact voldoen aan de specifieke eisen van hun specifieke business. Dit maakt het platform toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers, van ervaren IT’ers tot andere kenniswerkers binnen een organisatie. De kracht van Grexx ligt in de eenvoud en flexibiliteit, waardoor bedrijven snel kunnen inspelen op veranderende marktomstandigheden en een verscheidenheid aan interne behoeften.

Het Verzoek: Usability Testing door IT-Talenten

Om het platform verder te verfijnen en te optimaliseren, vroeg Grexx Studentaanbedrijf uitgebreide usability tests uit te voeren. Uit de ruime pool van meer dan 1.500 talentvolle IT-studenten, selecteerde het partnerteam van Studentaanbedrijf een groep van 4 IT-talenten voor deze specifieke opdracht. Deze studenten, afkomstig van diverse IT-opleidingen en met verschillende achtergronden, kregen de heldere taak om het platform grondig te doorlopen aan de hand van de handleiding en feedback te geven op een reeks vooraf bepaalde topics.

Het Proces: Intensieve Usability Testing

De geselecteerde IT-studenten hebben gedurende een aantal weken intensief samengewerkt om de usability van het Grexx Platform te testen. Gedurende deze periode zijn verschillende aspecten van het platform geëvalueerd, waaronder gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, en de algehele gebruikerservaring. Hun bevindingen en suggesties zijn nauwgezet gedocumenteerd en gepresenteerd in een uitgebreid verslag.

Het Resultaat: Waardevolle Feedback en Aanpassingen

De feedbackronde culmineerde in een uitgebreide evaluatie met het team van Grexx. Tijdens deze evaluatie werd de verzamelde feedback uitvoerig besproken en werden de belangrijkste aandachtspunten en aanbevelingen toegelicht. Het resultaat van deze samenwerking was een succesvol afgerond project, waarbij Grexx waardevolle inzichten verkreeg die hen in staat stellen om gerichte verbeteringen door te voeren aan hun platform.

Dankzij de inzet van de IT-talenten en hun grondige usability testing, is Grexx beter uitgerust om hun low-code platform met vertrouwen op de markt te brengen. Deze case study illustreert niet alleen het belang van gebruikerstests in het ontwikkelingsproces, maar ook de waarde van samenwerking tussen IT-onderwijs en bedrijfsleven om innovatie te stimuleren en succes te behalen in digitale transformatie.

 

Meer weten over Studentaanbedrijf en onze innovatieve IT-support oplossingen? Neem contact op via [email protected] 

Deel dit bericht: