De inzet van een flexpool op de ICT Servicedesk

Veel bedrijven hebben een eigen ICT-Servicedesk met een eigen vaste kern van goede werknemers. Maar steeds vaker lopen bedrijven aan tegen de problemen van personele bezetting. Onder andere door ziekte, kortverzuim of piekmomenten. In deze situaties is het vaak niet rendabel om nieuwe mensen aan te nemen om dit gat te vullen. In dit geval kan het voor uw organisatie waardevol zijn om terug te kunnen vallen op een flexpool. Wat is dan precies een flexpool en wat kunnen wij voor uw organisatie betekenen?

Een flexpool is een flexibele schil aan IT-studenten welke op afroep beschikbaar zijn voor uw organisatie. Een flexibele schil biedt een snelle oplossing bij uitval van uw vaste medewerkers door ziekte, vakantie of tijdens zwangerschapsverlof. Of als aanvulling tijdens piekmoment voor uw organisatie. Een flexpool zorgt voor een stabiel vangnet en is goed om achter de hand te hebben, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Interessant en rendabel is een flexpool, als minimaal 500 uur dient te worden opgevuld op jaarbasis.

De voordelen van een flexpool:

Toegang tot frisse ideeën en nieuwe technologieën

De IT-studenten van Student aan Bedrijf zijn op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de IT-wereld. Ze brengen
frisse perspectieven en innovatieve ideeën met zich mee, waardoor ze waardevolle bijdragen kunnen leveren aan bedrijven die streven naar continue verbetering en groei.

Flexibiliteit

Een flexpool biedt bedrijven de mogelijkheid om snel op te schalen wanneer dat nodig is. In tijden van piekbelasting of projecten met strakke deadlines kunnen bedrijven vertrouwen op de flexpool om extra handen aan boord te krijgen. Bovendien kunnen onze IT-studenten flexibele werktijden hebben, waardoor ze beschikbaar zijn wanneer dat het meest nodig is.

Kostenbesparing

Het inhuren van fulltime IT-personeel kan een aanzienlijke kostenpost zijn voor bedrijven. Door gebruik te maken van een flexpool kunnen bedrijven hun personeelskosten optimaliseren.

Kennisoverdracht

Het flexpool concept biedt een unieke kans voor bedrijven om kennisoverdracht te stimuleren. Er ontstaat een wisselwerking tussen ervaren professionals en onze IT-studenten, wat leidt tot kennisuitwisseling en een leercultuur binnen de organisatie. Dit bevordert niet alleen de persoonlijke groei van de IT-talenten, maar ook de groei van het bedrijf.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op voor een passende oplossing welke aansluit bij uw situatie en bedrijf.

Student aan Bedrijf B.V.
@: [email protected]
T: 030-3060645
Stijn ten Seldam (Salesmanager)
@: [email protected]
T: 06-15092693

Deel dit bericht: